مرکبات نقش مهمی در عطرسازی دارن؛ این میوههای خوشبو و خوشمزه به دلیل تاثیرگذاری زیاد و منحصر به خودشون در ترکیبات عطرسازی، خودشون یه آکورد جدا رو شکل دادن به نام citrus یا همون مرکبات، که اونا رو از آکورد میوهای یا همون fruity جدا میکنه.
مرکبات قابل استفاده در عطرسازی که بطور کلی شامل لیموترش سبز و زرد، پرتقال، نارنگی، گریپفروت، کامکوآت، نارنج و برگاموت میشه حالوهوای شاداب و سرحال و کمی تا قسمتی گازدار و خنک دارن که اگرچه اکثرشون جزو محصولات زمستونی هستن ولی رایحه و طعمشون بهشدت حال و هوای تابستونی داره و به همین دلیل در اکثر عطرهای تابستونی ردی پررنگ از اونها رو میتونیم ببینیم.
درباره مرکبات میشه همیشه حرف زد ولی اینبار میخوایم به برگاموت
Bergamot بپردازیم که تو ترکیبات تعداد زیادی از عطرها استفاده میشه و یجورایی پای ثابت اکثر عطرای تابستونی مردونه بحساب میاد.
برگاموت رو در فارسی به تُرنج ترجمه میکنن ولی ما ترجیح میدیم همون برگاموت صداش کنیم! 😎
خاستگاه این میوه دقیقا معلوم نیست کجاست و اولبار کجا یافته شده ولی نزدیکِ دو قرنه که در ایتالیا کِشت میشه و در جایی به نام Reggio Calabria (رجیو کالابریا) در جنوب ایتالیا بهترین نوعش کِشت میشه که در غذا و عطرسازی مورد استفاده قرار میگیره و با توجه به مرغوب بودن این گونه در این ناحیه، بیش از ۹۰٪ نیاز جهانی از همین منطقه تأمین میشه.
ازونجایی که این میوه نیاز به آبوهوای معتدل داره برای همین آبوهوای مدیترانهای براش عالیه ...
اندازه برگاموت کالابریا به اندازه پرتقاله و رنگ پوست و بافت داخلش به رنگ لیموی شیرازیه؛ طعمش ولی نه پرتقاله و نه لیمو! 🙂 کمی تلخ، ترش و منحصربه خودش ...
از خوراکیهایی که با برگاموت بدست میاد میشه به شربت برگاموت، چای برگاموت و آب برگاموت اشاره کرد که اگرچه کمی تلخه ولی خوشمزهست و طرفدارای خودشو داره.
ممنون بابت توضیحات کاملتون