در ادامه مبحث سینتتیکها میخوایم ویژگیها و گروههای مختلف این ترکیبات رو بیشتر بشناسیم؛
گاهی وقتا یه عنصر کوچیک معطر رو از یه اسانس طبیعی استخراج میکنیم. مثل هدیون hedione که از یاس گرفته شده و مورد استفادهش رو تو خیلی از عطرها مثل ساواژ از دیور میتونیم ببینیم. این عنصر استخراج شده از ماده طبیعی جزو سینتتیکها محسوب میشه.
ولی گاهی محصول مستقیم دست و خلاقیت بشر هست، و کاملا به شکل مصنوعی ساخته و تولید میشن و شبیه این رایحه قبلا در طبیعت نبوده، که قبلا در این زمینه به کالون calone اشاره کردیم که جزو ابداعات و خلاقیتهای شیمیایی در آزمایشگاه بود.
مورد دیگه ساخت مواد مصنوعیای هستن که انگار خود اون ماده رو داریم بو میکشیم؛ مثل بوی گل فریزیا یا پیچ امینالدوله که عین بوی این گلها بازسازی میشه به دلیل اینکه استخراج بو از منبع اصلیشون یا گرون تموم میشن و یا استخراج بوی اونها از منبع اصلیِ طبیعیشون چندان دوامی نداره و چون فرّار و بیدوام هستن پس نسخه شیمیاییشون موندگاری بیشتری داره.
گاهی هم به دلیل مشکلات سلامتی و یا حفظ و نگهبانی از محیط زیست از این روش استفاده میشه که در هر دو حالت ما شبیهسازی اون بو در طبیعت رو داریم که گرچه به کیفیت بوی اصلی نمیرسه ولی در دنیای عطرسازی کار ما رو راه میندازه و میتونیم از این طریق در تعداد بالا عطر تولید و روانه بازار کنیم.
هرچی باشه عطرسازی جدا از اینکه هنر هست، صنعت و تجارت هم هست و از هر نظر باید بتونه از پس تموم زوایای این داستان هیجانانگیز بربیاد!